Registrera Dig och Visa upp din trädgård

Besök gärna supportforumet genom att klicka på den lila ”Hjälp”-knappen till höger på skärmen eller surfa till http://support.tradgardsriket.se/

Trädgårdsriket är en samlingsplats för den svenska trädgården. Här kan man gå in och hitta sitt eget favoritutflyktsmål i det gröna Sverige. Vill du vara med och visa din trädgård registrerar du dig här. Det kostar ingenting och du väljer om du vill ta emot besök eller bara vill visa din trädgård här på Trädgårdsriket. Vill du vara en del av Trädgårdsriket och visa upp din trädgård gör du så här:

1. Klicka på ”Registrera dig” i toppen av sidan för att komma till registreringen.

2. Skriv in din e-postadress (som också blir ditt användarnamn). Fyll också i siffer- och bokstavskoden innan du trycker på ”Registrera dig”-knappen.

3. Du får nu ett mail med ett lösenord och en aktiveringslänk till din e-postadress.  Mailet med dina nya kontouppgifter skickas direkt från hemsidan. Titta i din papperskorg/skräpkorg om du inte fått något mail i din inkorg.

4. Klicka på länken och logga in på din nya profil (ange e-postadress och lösenordet från mailet).

5. När du är inloggad kan du välja att redigera din profil (t.ex byta lösenord) eller skapa en trädgård.

SKAPA DIN TRÄDGÅRD

Om du vill lägga upp din trädgård på Trädgårdsriket är det några steg du ska gå igenom innan allt är klart.

1. Klicka på den gröna knappen ”Skapa en trädgård”.

2. Fyll i namnet på din trädgård.

3. Beskriv din trädgård. Är du osäker på vad du ska skriva, titta runt på andra trädgårdar på Trädgårdsriket och få inspiration.

4. Fyll i vem som är kontaktperson/ägare, om du vill vara med i Tusen Trädgårdar, om besökare ska kunna lämna kommentarer till din trädgård och om din trädgård är öppen för besök. Vill du ha besök kommer det upp två extrafält där du fyller i ditt telefonnummer och vilka dagar du vill ha besök.

5. Under Adress/kartuppgifter fyller du i landskap, kommun, gatuadress, postnummer och postort där trädgården ligger. Det är viktigt att du skriver i korrekt adress då vi använder Google Maps för att markera var trädgården ligger.

6. Har du en hemsida som handlar om din trädgård fyller du i hela adressen, inklusive http://

7. Vill du ta emot besök har du möjlighet att skriva en kort vägbeskrivning.

8. Välj till sist vilken zon din trädgård tillhör.

9. Under Övrig information fyller du bl.a. i vilken typ av trädgård du har, t.ex. koloni eller privat trädgård, om du har någon specialitet eller något till försäljning.

10. Under Bilder laddar upp bilder till din trädgård. Välja ”Lägg till bild” för att välja bilder från din dator. Du kan välja flera bilder samtidigt. När bilder är uppladdade se till att de bilder du vill visa är förbockade. Klicka sedan på ”Välj”-knappen i nedre högra hörnet för att lägga till bilderna till din trädgård. Du kan radera bilder när du vill. Klicka då på ”Radera bild permanent”.

11. När du har fyllt i alla uppgifter och laddat upp bilder klickar du på ”Skapa trädgård”.