Välkommen till Trädgårdsriket!
Vi ser att du använder en äldre version av webbläsaren Internet Explorer. Trädgårdsrikets webbplats (och många andra) har inte stöd för version 8 och nedåt av Internet Explorer och uppmanar dig, om möjligt, att uppgradera till den senaste versionen. Klicka här för att komma till nedladdning av senaste versionen

PS. Det finns även alternativ till Internet Explorer, som t ex Google Chrome och Firefox.

Gröna Gunnel

Gröna Gunnel

Välkommen att ta en resa tillbaka i tiden sedan Trädgårdsrikets lanserades och återuppleva artiklar skrivna av Gunnel och andra trädgårdsälskare.

Tillbaka till alla inlägg
Jag var med!

Jag var med!

Vilken underbar dag! Tusen tack till alla er som kom till min trädgård på årets Tusen trädgårdar. 1380 besökare på 7 timmar och inte ett visset blad, inte en gren knäckt och inga krukor välta.

På grön resa i Skåne

På grön resa i Skåne

September är höst – men förhoppningsvis kan den här månaden bjuda på lite sol och värme.

Missa inte tyska trädgårdar på semesterresan i Europa

Missa inte tyska trädgårdar på semesterresan i Europa

Buga och Laga är förkortningen för sommaren i Tyskland. Buga står för Bundesgartenschau och Laga för Landesgartenschau, stora, populära trädgårdsutställningar som äger rum varje år mellan april och oktober i olika delar av Tyskland.

Som i sången!

Som i sången!

Kom liljor och akvileja, kom rosor och salivia – kom ljuva krysmynta, kom hjärtans fröjd.

Chelsea 2011 – ögonblicksbilder

Chelsea 2011 – ögonblicksbilder

Några snabba bilder från årets Chelsea flower show. Cleve West, engelsk trädgårdsdesigner, tog hem årets Best in show med sin lysande trädgård.

Hemma hos mig

Hemma hos mig

Fantastiskt kul – nu ramlar det in nya trädgårdar här. Senaste är Löfstad slottspark i Norrköping med sin spännande historia.

Tage, Ulla Molin och Kajsa

Tage, Ulla Molin och Kajsa

Är på spåret igen. Tillbringar just nu en stor del av min tid på resa. Träffar Sveriges mest hängivna trädgårdsmänniskor som kommer och lyssnar på mina föredrag.

Leva orangeriliv

Leva orangeriliv

Mitt trädgårdsliv består just nu av mycket skrivande och pratande. Dels är det förstås boken Trädgårdsriket som just nu korrekturläses. Det kommer att bli en härlig bok att resa efter!

Mume i blom!

Mume i blom!

Snön har smält och i Arlöv firar jag våren – min första Prunus mume har slagit ut. Prunus mume kallas också för det japanska plommonet men härstammar från Kina och är mer släkt med aprikosen.

Hopp om vår!

Hopp om vår!

Det finns gott om tuffingar i min trädgård och det kan behövas en sådan här vinter när snö och kyla har hållit trädgården i ett järngrepp.