Välkommen till Trädgårdsriket!
Vi ser att du använder en äldre version av webbläsaren Internet Explorer. Trädgårdsrikets webbplats (och många andra) har inte stöd för version 8 och nedåt av Internet Explorer och uppmanar dig, om möjligt, att uppgradera till den senaste versionen. Klicka här för att komma till nedladdning av senaste versionen

PS. Det finns även alternativ till Internet Explorer, som t ex Google Chrome och Firefox.

Film

Film

Här kan du titta på filmer som gjorts av mig Gunnel för några år sedan. Kvalitén är kanske inte längre den allra bästa men ambitionen är att det ska fyllas på med nya och bättre filmer från och med nu!

Tillbaka till alla inlägg

Chelsea Flower Show

Chelsea Flower Show – världens största trädgårdsutställning, i London varje år i maj månad.

Vinterpromenad i tropisk värme

De studenter som fått rum på nation på Östra Vallgatan i Lund har nog stans snyggast utsikt, ut över Lunds botaniska trädgård.

Pilgården

Den här filmen kommer från Sundsvall och Pilgården. Pilgården utsågs 2006 till Årets dröm/designträdgård.

Slottsträdgården I Malmö

I den norra ändan av Malmös gröna band av parker ligger Slottsträdgården, en grön oas för alla malmöbor utan egen trädgård – och naturligtvis även för alla andra.

Rosengården i Kristianopel

Den tidiga sommaren är pimpinellrosornas tid. På Rosengården i Kristianopel blommar de för fullt, både kända och okända.

Orangeriet på Adelsnäs

Gör ett höstbesök på Adelsnäs utanför Åtvidaberg i Östergötland och njut av ett av Sveriges vackrast bevarade orangerier.

Kirsten Simonsen i Belganet

De kom från Danmark, Kirsten Simonsen och hennes man Johannes. I blekingska Belganet byggde de sakta med säkert upp en fantastisk trädgård i skogen.

Garden Museum

Mitt i London, ett stenkast från det stora pariserhjulet London Eye, ligger en attraktion betydligt intressantare för trädgårdsälskare: Garden Museum.

12