Bara för gottegrisar

4D05D8F3-54BE-440D-94B2-5380D8D3BE91

Mörk choklad, honung, mandel och hasselnötter och blommor av lavendel förstås. Hur gott kan det bli? Himmelskt gott helt enkelt.

Lavendeln har älskat denna sommaren. Den blommar hejdlöst och bin och fjärilar har hur mycket som helst att göra.

För två år sedan planterade jag en kort lavendelhäck mitt i trädgården. För bina, humlornas och fjärilarnas skull. Och för min egen.

2BE12BF8-91A7-41EC-9511-E6E29C43CF09

Jag älskar lavendelskorpor.

1D12F83B-EBD6-40E0-ABB1-570B0A459D01

Sidan med receptet i Annas örtagård ( Anna Bergenström så klart) är alldeles kladdig.

I går kväll var det dags igen. Eftersom man inte behöver så många blommor så syns det inte ens att jag plockat av dem. Tog av ’Hidcote blue’ som ju har ganska korta och kompakta ax vilket är bra till skorporna. Kunde tagit av den vita angustfolialavendeln ’Edelweiss’ om jag velat. Den ger lika mycket smak men inte färgen förstås. 

DBF804B3-E230-43DD-82F1-CA3EBB1CC6B3

Så i eftermiddag hittar ni mig i soffan med kaffe och lavendelskorpor. Det är säkert! Här kommer receptet:

Hacka 100 gr hasselnötter, 50 gr mandel, 100 gr mörk choklad och 4 msk lavendelblommor som du repat av från stjälken.

Rör 150 gr smör, 2 dl socker och 1 dl honung poröst. Blanda sedan i 1 ägg, 5 dl vetemjöl blandat med 1 msk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver. Häll i det hackade i smeten.

DC45AF86-C5BE-4ED8-BF25-197798D57148

Rulla med mjölade händer 6 rullar lika långa som kortsida på bakplåt. Lägg tre rullar per plåt  med bakplåtspapper. Platta till dem.

Ugn knappt 200 gr i ca 15 min. Håll koll, de bränner lätt. Ta ut, låt svalna, skär i snittar och in i ugnen igen 7-8 min.

Ät!!!!

840AC40F-1AD7-471F-9BE9-CCCDD4C93F84

Förresten tror jag att lavendelhäcken nästa år ska bli ett litet kvarter med ringblommor och zinnia i mitten. För humlornas skull. Och min egen.

Kommentarer