Mässdagar

IMG_1164

Då var det dags för ny tågresa. Just nu åker jag genom Småland och det är mest granar och myrar – men ingen snö i alla fall. Annars är det inte alls ovanligt att det är snöstorm under Nordiska trädgårdarmässan i Älvsjö. Fast i år ligger mässan ganska sent så vi klarar oss nog.

Mässa inomhus när man helst vill vara utomhus? Jo, så är det ju. Å andra sidan ser jag fram emot lite nyheter. Hoppas på en och annan e-planta för våra svenska jordar, kanske lite pluggplantor av sådant jag inte hunnit så själv och gärna något fiffigt redskap. I fjol kom jag hem med en stor säck som varit perfekt för vårstädningen. Lätt att flytta runt och rymmer massor med pinnar.

Nya böcker presenteras förstås också alltid på trädgårdsmässan. Min kompis Elisabeth Svalin Gunnarsson har skrivit om Karin Larsson och hennes trädgårdstankar. Den ska jag ha! Alltid spännande med kvinnor som stått i skuggan av sina mer berömda män och som visar sig ha massor med erfarenhet och klokskap som bara aldrig kommit fram.

Årets pelargon är jag förstås också nyfiken på.

Men roligast av allt på sådana här mässor är mötena. Med gamla vänner, kollegor, okända trädgårdsvänner och kända. Oj, vad jag kommer att möta vänner de närmaste dagarna.

Och så ska jag arbeta förstås. På alla tre scenerna alla fyra dagarna. Kommer att prata om varför vi behöver gröna parker och vad vi ska ha våra trädgårdar till, om nya växter och hur vi kan bidra till freden genom att Så för Syrien och varje dag 12.30 har du chans att få svar på dina trädgårdsfrågor tack vare Fritidsodlarnas kloka rådgivare som jag får samtala med.

Så vi ses förstås i l Älvsjö, vilken dag som helst, jag åker inte hem igen förrän på söndag kväll!

Och bilderna här är naturligtvis från förra årets mässa!

IMG_1172

Vi ses på Pelargonscenen i år oxå.

IMG_1181

I fjol var det mycket skogskänsla i idéträdgårdarna.

IMG_1176

Sagoskog.

IMG_1142

Den tanken gäller så klart även  i år.

 

Kommentarer