Hiskeligt aprilväder

IMG_9049

Här inne i mitt nystädade växthus skulle jag stått i dag i värmande påsksol och planterat om tomater, vattnat pelargoner och haft det allmänt grönt och skönt.

Tji fick jag. Fy sjutton vilket aprilväder. Det regnar och är bara tre plusgrader. Magnolian som slog ut för en vecka sedan har tunga våta blommor och alla påskliljor hänger. Dessutom siktades första mördarsnigeln i dag. Påsken som ska vara så varm och skön och gjord för trädgårdsarbete….

Jag har i alla fall fått växthuset städat. Yngsta dottern Lisa är en klippa då. Jag tar ut allting och ställer utomhus och sen ger hon sig på storstädningen med skurborstar och såpvatten.

De putsade väggarna börjar tappa färg och under sprickor och i hörn frodas både gråsuggor och spindlar men de åker ut. Efter några timmars hårt arbete är växthuset skinande rent och luktar gott av såpa. Tack Lisa!
Efter en regnig natt när allt stod ute fick jag diskat alla krukor och torkat av allt innan det lyfts in i växthuset igen.

Och så såg jag fram emot en varm påskhelg med såjord och rentvättade lerkrukor…

När regnet slutar måste jag göra sista städinsatsen själv för taket måste tvättas på utsidan också. Ju renare desto mer sol släpper det in i själva växthuset. Inte idag dock eftersom solen är någon annanstans än i Arlöv.

Jag får sätta mig i soffan med en bok och sista lussekatterna från i julas i stället. De är i alla fall saffransgula. Och goda!

IMG_9020

Lisa storstädar växthuset. Tack!

IMG_9023

Allt åker ut för luftning och diskning.

IMG_9026

Det doftar såpa och alla gråsuggor och spindlar är borta.

IMG_9048

Regn och tre plusgrader. Typiskt tradigt aprilväder.

IMG_9051

Salvia leucantha och krypande rosmarin håller sig helst inomhus just nu.

IMG_9050

Skön känsla när allt är avtorkat och fint. Thunbergs kamelia från Schloss Pilnitz i Dresden får stå inne ett tag till.

 

 

Kommentarer