Med ögon känsliga för grönt

image

De senaste fyra dagarna har jag stått på scen på bokmässans Trädgårdsscen i Göteborg och pratat trädgård med stadsodlare, författare, folkbildare, ornitologer, jordprofessorer och trädgårdsmästare och det har verkligen varit oerhört bildande.

För mig. Men förhoppningsvis oxå för publiken. Att man kan ha bikupor 25 våningar upp i luften, hur man tillverkar jord, att det går an att starta jordbruk i staden, att min favoritfågel rödhaken är en liten aggressiv rackare, att Ernst är en mycket trevlig man och att biokol kan se ut som en begagnad pris snus. Det har jag lärt mig.

Och att årets vackraste bok heter Mandelmanns köksbok. Illustrationerna i den är gjorda av Tora Mandelmann och är fantastiska.

Med ögon känsliga för grönt helt enkelt. Precis som föräldrarna.

Nu åker jag på semester till England och Wales. Men bloggar på ändå!

Vi hörs.

Kommentarer