Bokmässetid med klorofyll

image

Trädgårdsscenen på Bokmässan är verkligen viktig. Mitt i allt sorl och stim står jag på den gröna scenen med en massa roliga människor. Farbror Grön har pratat takodling, bröderna Nobel jord, Lena Ekstrand gråsparvar och Lisbeth Flising kloka gummor. Allt har vi avhandlat från jord till himmel.

Så stimulerande!

Temat på Trädgårdsscenen är Stadsodling och ett av de mest spännande föredragen höll William och Jonas om hur de odlar massor med grönsaker på en fd bussparkering vid Frihamnen i Göteborg. Levererads per cykel till stans restauranger.

Platserna finns, nu gäller det bara att lära fler att odla.

I morgon är Sara Bäckmo, Karin Berglund, Hannu mfl på den gröna scenen. Kom du oxå!

image

Jonas och William om sin stora kloka stadsodling.

imageKloka gummans kyrkokvast med malört, salvia, lavendel, åbrodd med mera gör att man orkar stå på scen 9-18. Tack Lisbeth Flising!

Kommentarer