av bilder
Visa alla bilder

Tillbaka

Västanbäcks trädgård, Hudiksvall

Adress: Håckstaviken 56, 82493 Hudiksvall

Väkomna att besöka vår trädgård som ligger i en södersluttning ner mot Håckstaviken. Vi har byggt den i 5 etage med massor av sten vilket är det enda matereal som både är slitstarkt och håller jorden på plats. Trädgården har olika rum med ca 2000 arter av träd, buskar och perenner, växter från stora delar av världen. Vi har försökt få blomning och färg under hela växtperioden. Våren med sin skira grönska lockar mig att plantera massor av vårblommor som Trillium vilken är en av favoriterna och Gunnera manicata är skötebarnet nr 1. I den 25 m långa pergolan, av 1500 m armeringsjärn, trivs klätterrosor, klematis och kaprilfol. Senaste projektet som pågår är ett stort stenparti på framsidan av huset. Sittnerplatser finns på alla etage i vår 5000 m2 stora trädgård.
Lugn och njutbar miljö.
I dec 2014 fick vi ta bort 7 stora träd på tomten vilka var över 100 år gamla. Risk för röta var orsaken. Detta har medfört ett visst omskapande av rabatter eftersom ljusförhållanden ändrades.

Landskap hälsingland
Zon / Odlingsläge IV
Specialitet samlarträdgård med ovanligt växtmaterial
Genre Privata trädgårdar
Vägbeskrivning Söder: E4 södra infarten mot Hudiksvall. Kör rakt fram genom 4 rondeler och därefter följ skyltning mot Hornslandet. ca 17 km. Skyltat vid vägen med öppen trädgård.
Norr: E4 norra infarten skyltas Hornslandet följ den skyltningen.
Övrigt Eftersom trädgården är kuperad så kan vissa partier vara svåra att gå i om man har nedsatt rörelsförmåga men det finns en nergång som även kan användas av rullstol, vilken är i trädgårdens ytterkant men man ser ändå det mesta av trädgården och man kommer ner till sjön.

Deltar i Tusen Trädgårdar

Funktioner

Övrig information

  • Tusen trädgårdar 2016: Ja
  • Tar emot besök: Ja
  • Öppettider: tidsbokning 15 maj - 30 sept
  • Kontakt: 070 623 64 04
  • Café/Restaurang: Fika kan erbjudas vid förhandsbeställnig
  • Försäljning: Plantor från trädgårdens överskott.
  • Handikappvänligt: Ja

Kommentarer