av bilder
Visa alla bilder

Tillbaka

I Vått och Torrt Trädgård, Tomelilla

Adress: Ö Ingelstad 1603, 273 94 Tomelilla
Webbplats: http://www.ivattochtorrt.se Blogg: http://www.ivattochtorrttradgard.blogspot.se

Trädgården är 6 500 m2 stor och är under ständig utveckling. Den del som normalt är öppen för besök är området kring vår trädgårdsbutik som man möter när man kommer till oss. Här finns finns bl a en lund omgiven av naverlönn och avenbokshäckar, med intressanta träd och buskar, många sittplatser, perennrabatter och rosor. Den privata delen försöker jag att hinna med så gott det går, men butiken och den trädgården som är offentlig prioriterar jag mest. Jag kallar mig själv för ”växtnörd”, och har många favoritområden. På våren har jag många olika julrosor, under sommaren blommar många olika phlox, rosor och klematis. På sensommaren, hösten är de olika gräsen som vackrast.

Jag som äger butiken är utbildad trädgårdsingenjör vid SLU, Alnarp och en hängiven växtsamlare. Min egen trädgård är lantlig och ”ruffsig” men har stor charm och potential. Hos mig får växterna ett relativt fritt spelrum och jag gillar oväntade möten. Välkommen att besöka oss i en lantlig,lugn och fridfull miljö. Vill ni ta med eget fika/matsäck, går det bra att sitta i våra trädgårdsmöbler, i vårt vackra lusthus eller på medhavd filt!

Landskap skåne
Zon / Odlingsläge I
Specialitet Småskalig växtsamlare...
Genre Visningsträdgård
Vägbeskrivning Ligger mellan Smedstorp och Hammenhög på Österlen. Följ skyltar i byn. GPS lat 55 31 44, long 14 5 57
Övrigt Café och restaurang finns i byn. Se Smedjans mat och logi på facebook.

Deltar i Tusen Trädgårdar

Funktioner

Övrig information

  • Tusen trädgårdar 2018: Ja
  • Tar emot besök: Ja
  • Öppettider: tors - sön 11 - 17, (juli även ons) övrig tid enl överenskommelse
  • Kontakt: 0768-582241
  • Försäljning: Öppettider: tors - sön 11.00 - 17.00 (i juli även ons)

    Butiken har varor för både hem och trädgård i den lantliga stilen. Vi har ex krukor, växtstöd i smide, lyktor, pynt och presenter, växter efter säsong och mycket mer. Se hemsida och blogg!

Kommentarer