av bilder
Visa alla bilder

Tillbaka

Hälsoträdgården Kristianstad, Kristianstad

Adress: Tivolibadsgatan 4, 29132 Kristianstad
Webbplats: http://www.facebook.com/halsotradgarden

Hälsoträdgården i Kristianstad är ett kommunalt projekt med syfte att skapa en mötesplats över behovs- och generationsgränser. Detta i ekologisk trädgårdsmiljö.

Hälsoträdgården består idag av en rullstolsanpassad köksträdgård med upphöjda bäddar, barnens trädgård och frilandet. Där finns även en rosenträdgård med över hundra sorters rosor, en fjärilsträdgård och bikupor.
Ett orangeri och ett växthus färdigställdes i slutet av 2014.

På tisdagar har vi Öppen trädgård mellan 9.30-12.00, då alla som vill får delta och hjälpa till i trädgårdsarbetet efter egen förmåga.

Hälsoträdgården ligger mitt i Tivoliparken, vid Helgå å och med Naturum och Vattenriket som nära granne. Trädgården är öppen för alla dygnet runt. Under Tusen Trädgårdar har vi ha guidade visningar i trädgården kl 11.00, 13.00 och 15.00. Kaffe kommer finnas till försäljning.

Välkomna!

(Bilder tagna av Hermine Wendt Linder, John Jonasson, Kristianstads kommun/Claes Sandén, Jens Svensson och Anna Bergkvist)

Landskap skåne
Zon / Odlingsläge I
Specialitet Hälsoträdgård
Genre Stadsparker/parker
Vägbeskrivning På Tivolibadsgatan 4 står du framför Tivolibadet och Friskvårdshuset. Därifrån går du antingen in i parken direkt eller går längs kanalen.
Efter ca 100 meter har du trädgården på höger sida om du går parkhållet, vänster om du går längs kanalen.

Deltar i Tusen Trädgårdar

Funktioner

Övrig information

  • Tusen trädgårdar 2016: Ja
  • Tar emot besök: Ja
  • Öppettider: Alla dagar, dygnet runt
  • Kontakt: 0728857748
  • Handikappvänligt: Ja

Kommentarer