av bilder
Visa alla bilder

Tillbaka

Bökkullens Hortus, Bredaryd

Adress: Bökkullsund 3 Svanaholm, 33373 Bredaryd
Webbplats: http://ingen hemsida just nu.

Perenner, gångar runt rabatter. Fuchsior i krukor. Rododendron i olika storlekar och färger.Natursten. Vi försöker att ha något nytt varje år, om det så är nya växter eller en ny rabatt. Kan också vara ett nytt konstverk.
Sommaren 2014 har genererat i nya rabatter och nya växter av den ovanliga sorten. Apträd, Tulpanträd är två av dom vi ska försöka få att överleva den Småländska vintern och den kalla vinden som kommer att svepa över oss från Bolmens vatten. Spännande att testa nya växter, det vet ju alla trädgårdsfantaster. När det är sommar och det är härligt varmt då är det underbart att leva här i vårt lilla paradis. Välkommen för att se hur vi har det. Sommaren 2015 var otroligt regnig men trots detta vågade vi oss på att köpa ett Trumpetträd. vi har försökt plantera det i skyddat läge för bladen tål som bekant inte blåst. Och blåst har vi gott om här vid Bolmen. Några träd o buskar har fått skatta åt förgängelsen p.g.a. ålder och att de inte gick att rädda längre. Nya tag o förhoppningar inför nästa säsong. Alltid lika optimistiska inför nytt år
Våren 2016: den urgamla rododendron samt gullregnet har sågats ner. Tyvärr, i alldeles för dåligt skick för att spara. Ny rabatt har kommit istället med spännande växter som vi hoppas ska ta sig snabbt. Vi ser fram emot Ert besök den 3 juli 2016. Vackert väder önskar vi oss o mycket folk. I Friggeboden har vi konst och kuriosa till köpsugna besökare. Konsten står Anne-Marie för. egen hemsida för det, fråga gärna efter uppgifter.
Välkomna gärna till oss även den sista lördagen i juli: Bolmendagen. Ett stort evenemang här i bygden.

Landskap småland
Zon / Odlingsläge III
Specialitet Fuchsior
Genre Privata trädgårdar
Vägbeskrivning Forsheda, sväng höger vid kyrkan mot Ås. Kör rakt fram i ca. 15 km. T-korsning där det står Dannäs 9 och Ås 7. Sväng mot Ås där och sedan Svanaholm. sväng mot Bökkullen. Sista huset på höger sida nere vid sjön Bolmen.
Övrigt Vi har öppet den 29 juni 2014. Välkomna. Vi ser fram emot Ert besök.
Även Bolmendagen , alltid sista lördagen i juli varje år, har vi öppet med olika aktiviteter. Oftast har vi även loppis under våra visningsdagar.

Deltar i Tusen Trädgårdar

Funktioner

Övrig information

  • Tusen trädgårdar 2016: Ja
  • Tar emot besök: Ja
  • Öppettider: Enligt överenskommelse. Även öppet på Bolmendagen, sista lördagen i juli varje år.
  • Kontakt: 0371-70267, 073-0343192 o 070-5370121
  • Handikappvänligt: Ja

Kommentarer