om-tradgardsriket

Om Trädgårdsriket

Trädgårdsriket är platsen där du hittar alla Sveriges öppna trädgårdar! Vårt svenska svar på engelska Yellow book – gula boken.

Vill du låta dig inspireras och njuta av Sveriges finaste trädgårdar har du kommit rätt. Trädgårdsriket, med sina närmare tusen trädgårdar, är öppet för såväl nybörjare som erfarna trädgårdsentusiaster. För alla de som vill få eller ge tips, skaffa sig inspiration och idéer. Kanske vill du ha hjälp att komma igång med din trädgård eller vill testa något helt nytt. Här är platsen att söka på.

BAKGRUND

Bakgrunden till hemsidan www.tradgardsriket.se är boken Trädgårdsguiden med 642 trädgårdar som gavs ut 2007. Där presenterades svenska besöksträdgårdar landskap för landskap. För att uppdatera informationen satsade bokförlaget Arena på  hemsidan www.tradgardsriket.se.

2010 arrangerade Trädgårdsriket tillsammans med Riksförbundet Svensk Trädgård evenemanget Tusen Trädgårdar som blev en succé. En dag vartannat år uppmanas trädgårdsägarna att öppna sina grindar för besök. Den dagen kan man registrera sig speciellt på Trädgårdsriket. Vill man sedan ligga kvar med sin trädgård och visa upp den även på andra tider så är det förstås väldigt trevligt.

Trädgårdsriket uppdateras regelbundet och därför behövs också din hjälp. Mer aktuell information om trädgårdarna och flera trädgårdar önskar vi.

Vi hoppas också att ni som använder sidan också utnyttjar forumet till att tala om vad som är bra och dåligt här. Eller kontaktar oss på info@tradgardsriket.se

Uppgifter om trädgårdsevenemang, vad era trädgårds föreningar hittar på och tips om trädgårdar som inte finns med här önskas.

Tusen-tradgardar-600x400

Nästa gång det är det dags för Tusen Trädgårdar är den 3 juli 2016. Då får du gärna vara med och öppna din grind!