Tvekan är över – Lerum nästa!

bugabi

Jag tvekade när jag fick frågan första gången och tyckte att det kändes svårt.

Men efter att ha jobbat med idéträdgården i grannkommunen, på Jonsereds herrgård, kände jag att ok, jag gör det! Alltså blir jag tillsammans med Gerben Tjeerdsma 2017 års växtdesigners i Lerum.

Så här står det i pressmeddelandet:

”2017 är det två nya kunniga trädgårdsprofiler som skapar trädgårdsmagi längs Säveån. Växtrum i Lerum presenterar stolt: Gunnel Carlson och Gerben Tjeerdsma!
För att förverkliga Växtrum i Lerum samarbetar vi med erfarna och kända trädgårdsprofiler som designar varsin offentlig trädgård i centrala Lerum. Växtrumsdesignerns huvuduppgift är att efter en given formulering och fastslagen budgetram tolka och utforma ett unikt, spännande rum på ungefär 500 kvadratmeter. Viss uppbackning från kommunens parkenhet finns, men det huvudsakliga praktiska arbetet görs av lokala arbetslag som Växtrums designers väljer ut och arbetsleder.”

Så nu gäller det för mig att jobba med en annan sida av mitt trädgårdsintresse, inte bara prata och skriva om växter och plantering, utan även rita och förverkliga en bild. Jag har en idé och jag kan redan nu avslöja att det kommer att bli färgstarkt och strålande!
Hittade en hel del inspiration på  sommarens resa till tyska Buga, Bundesgartenschau, i Öhringen och Bayreuth. Kolla här så får ni en liten hint om hur jag tänker:

buga16:4buga16:2

lerum3 lerum2 lerum1 buga16:3

Färgstarkt helt enkelt, ajöss till pastell och mesighet – välkommen guld och glans. Återkommer med växtval och form!

 

Kommentarer