Tulipomani

tulip4

Jag har sagt det förrut och skriver det igen – det är lätt att bli helt tokig i tulpaner. Nu blommar det som i Holland här i Skåne. I dag gick jag en sväng i Slottsträdgården i Malmö. Där har John Taylor och hans medhjälpare planterat ett fält med tulpaner. Inte jättestort men med hur många sorter som helst. Och man förälskar sig i varenda en – den mörklila papegojtulpanen, de strimmiga, den sobert rosa eller de vilda nästa utblommade röda. Fast frågan är om inte blandningen av färgsprakande höga tulpaner planterade i gul gyllenlack var vackrast. Särskilt efter regnet. Oemotståndligt och så blir man så där hagalen igen.

Måtte det snart bli höst så att jag kan få sätta fler tulpaner i min trädgård!

Nej förresten glöm det, nu är nu och kommer inte tillbaka. I morgon har tulpanerna blommat över och snart är det dags för den första rosen att slå ut. Herregud vilken underbar tid vi lever i just nu!

ulip2

Strimmigt är snyggast…

tulip3

nä papegojen var vackrast…

tulip1

eller förresten – när det gäller tulpaner är det omöjligt att ha EN favorit. Försök själv!

Kommentarer